lauantai 6. lokakuuta 2007

Suomi-Japani bileet

Kautta Totoron täällä on ollut vilskettä ja vilinää! Tänään lauantaina oltiin Kazumin kanssa etsimässä mulle housuja ja ylläripylläri Takaoka onkin isompi paikka mitä luulinkaan. On isoja ostoskeskuksia ja jopa Totorolandia! Löydettiin siis Studio Ghibli kauppa ja se oli menoa sitten.. Edes Tokiosta en löytänyt vastaavaa (en tosin ole ollut vielä Ghibli studioilla, mutta menossa ollaan). Olen positiivisesti yllättynyt Takaokaan, ei ollakaan ihan Takapajulassa :)

TOTORO 4-EVA!



Perinteisen japanilaisen maalauksen kurssilla sain kokeilla HC -kamoja eli perinteistä mustetta ja pensseliä. Näillä välineille harjoitellaan mm. Kanji -merkkien maalausta. Tuollaisia levyjä hierotaan mustaan astiaan ja sekoitetaan veteen ja niin syntyy hyväntuoksuinen vahva muste. Pensseli oli märkänä todella terävä, eli hyvät kamat on meidän senseillä.

Tässä ollaan sensei Tsujiai:n Sound information processing training -kurssilla. Tiedä häntä mitä sekin tarkoittaa. Nimen mukaan kyseessä pitäisi olla jotain ääneen liittyvää, mutta mies puhui kyllä kaikesta mahdolliseta maan ja taivaan välillä. Mennään mm. luokkaretkelle Kiotoon marraskuussa katsomaan kuinka paikallisia samurai ja kauhu -leffoja tehdään jne. elikä kyseessä on tosi monipuolinen, omituinen ja hämmentävä kurssi. Meitä oli tunnilla vain KOLME oppilasta, missä siis kaikki olivat??? No, ainakin meidän luokassa on jättimäinen telkkari.

Tsujiai yritti takeltavalla englannillaan selittää mulle tärkeitä tarinoita. Aina kun jokin juttu ei sujunut (tätä tapahtui usein), hän kaivoi kaapista jonkun ihmeellisen robottikameran tai kirjan. Tunnin lopuksi pöytä oli täynnä kirjoja ja robottikameroita :)

Koulutie kohti kotia.

Riisipelto on tyhjennetty. Pellon takana on mun Japanikoti.

-----------------------------------------------------------------------------------------------


OKEI, ja nyt kerron Japani-Suomi tapahtumasta. Elikä eilen perjantaina oli Takaokassa perinteikäs jokavuotinen suomi-japani gettogether. Minä ja Kazumi saatiin kutsu sinne, ja olin ihan että jee, miksipäs ei. Koulussa kerrottiin, että pidän siellä puheen eikä paljon muuta. Kyseessä oli lopulta todella hieno tapahtuma, todella hienossa ravintolassa ja sisäänpääsykin oli todella hieno 3000 yeniä. Onneksi koulu sponssasi mut ja Kazumin sisään. Paikalla oli myös Mika Suomesta (hän on japaniekspertti :) ja työskentelee nyt tässä Takaokan lähellä vuorella, jonka metsässä asuu karhuja ja käärmeitä!) sekä Mikko Peltonen joka on naimisissa Kazumin opettajan kanssa ja joka on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista korusepäksi SEKÄ kukas muu kuin Suomen suurlähettiläs Jorma Julin. Mukana oli toki myös japanilaisia, mutta heitä en osaa nimeä :) Kyseessä oli siis hienot ja kansainvälisiä suhteita lämmittävät juhlat. Siellä soitettiin kaiken lisäksi lyyramusiikkia!


Tässä yksi ruokalaji monista mitä eilen syötiin. Pizzan päällä oli valkoisia katkarapuja, joita esiintyy vain tällä alueella.


Juhlien jälkeen käveltiin puistoon, jossa pidettiin kolmipäiväisiä runonlausumisfestivaaleja. Juhlan aikana lausutaan 4500 runoa kirjasta nimeltä Manyoushu. Meidät puettiin perinteisiin pukuihin (vuosimallia 900) ja pistettiin lausumaan tanka-runoja. Yhden runon lausuin itse suurlähettilään kanssa. Meillä oli meidän suomi-japani-ryhmä mukana joten lausuttiin siinä mukana muutama muukin runo. Ja kaikki tämä näytettiin paikallistelevisiossa! Voin siis sanoa, että olen ollut telkkarissa Japanissa, eikä yhtään vähempää kuin itse Suomen suurlähettilään kanssa. Ja vielä lausumassa runoja japaniksi. WHAT!

Tässä on meidän runoryhmä :) Takarivillä toinen vasemmalla on Takaokan pormestari.

About tältä me näytettiin telkkarissa (kyseessä on siis eri ryhmä, mutta kuitenkin). Runo-ohjelmaa lähetetään non-stop kolme päivää .

Käytiin valoisalla katsastamassa paikka ja tältä näyttää meidän kelluva runonlausumisrakennuksemme.

-------------------------------------------------------------------------------------------------


Tänään oltiin teeseremoniassa. Se on tosi monimutkainen systeemi, en suosittelisi tämän harrastamista levottomille ihmisille.


Seremonian jälkeen teeporukka halusi kuvan meistä.


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Tämä kuva on omistettu Maija-tädille, koska tässä on kauniita kasveja :) Ja vähän äidillekin, sillä takaa löytyy TONTTUJA! Voi ei, ne ovat vallanneet Japaninkin..

Ja tämä menee kanssa Maijalle, koska tässä on kauniita lootuksia.

Kun etsittiin mulle housuja, törmäsin HelloKittyyn..

...Nuuskamuikkuseen...

...Mangakirjakauppaan, jossa oli miljoooooooona mangakirjaa...

...Koiranvaateliikkeeseen, jossa oli yksi hylly PELKÄSTÄÄN PANDAPUKUJA!!...


..Ja tässä on sakea tosi HIENOISSA pulloissa. Kalaetiketti on sen takia, koska juoma sisältää kalanevää....

..Ja tässä on lisää japanilaista viinaa.

MOIKKA!

5 kommenttia:

mariannesisko kirjoitti...

ja kauhee hätä oli saada salmiakkikossua mukaan... höö.
Löysitkö sittenkin housut Takaokasta?
siistiä, japani tarjoaa sulle kyllä ihan kaiken. Totoromaa! ja pääsit telkkariin! "ai että tääl on ihanaa" :D
kuviskoulussa joskus maalattiin samanlaisella perinteisellä musteella , muistan kans kuinka se tuoksui hyvältä ja oli jokapaikka mustana :) eroaakohan se paljon kiinalaisten perinnemusteesta?

meikä on nyt töissä Iinan kaa, kaakelikeskuksessa, ihan jees. siellä tarvitaan kuvaajaakin, joten täytyy puhua vähän itseään sisään meininkiin! "laattakuvaajaksi" hehehe. ehkä sit Intian matkan jälkeen..
terveiset totorolandiaan!

Anonyymi kirjoitti...

Kai ostit monta Totoroa?
Kasvikuvia voi ottaa lisää ja lootuksenkukankotilo oli jo tuttu entuudestaan.
Hienoa, että olet tutustunut silmäätekeviin ihmisiin ja päässyt telkkariin.
Onnea ja menestystä!

bonanza kirjoitti...

Ouu! Bujaka Jonna rulaa ja valloittaa Nipponin!

Suomen megafanijoukolta terveisiä!

(eli Pekka-san, Rauri-san, Mikusa-san, Miia-san, Ossi-san ja Jambo-san)

Pidä sama meno päällä!

nimim. JA VASTA KAKSI VIIKKOA MENNYT!

Anonyymi kirjoitti...

Terve Japaniin,

Afrikassa ei kuumuutta kummempaa, toihin lahdetaan taas Tiistaina seuraavaksi viideksi viikoksi. Tyorupeuman kuitenkin katkaisee loma Zanzibarissa, varasin viikoksi vaatimattoman olkimajan Stone town:in pohjois puolelta, full board and 5 stars.

Intian valtameri, maailman parhaimmat valkeat hiekkarannat unohtamatta sateenvarjo drinkkeja kookoksenkuoresta.

Pida homma hanskassa siella toisella puolella maapalloa.


Jussi veli

Jonna kirjoitti...

KONNICHIWAA KAIKILLE!

MUBE:
Ei täällä kyllä salmiakkikossua tarvitsisi, on niin paljon kaikkea muuta ihmeellistä maisteltavaa. Mutta odotan innolla sitä päivää, kun tarjoan paikallisille sitä. Voi tulla nauru. :)
LÖYSIN housut vihdoinkin!!!!!! Ei ollut helppo nakki, koska täällä koot ovat oikeasti tosi pieniä ja housutarjonta outoa. Paitoja ja krääsää kyllä löytyy joka lähtöön, mutta housuja ei vain ole missään. Ainakaan mulle.
En tiedä miten toi muste eroaa kiinalaisten vastaavasta, koska kukaan ei puhu mulle enkkua :) Mutta hyvä IINA kun otti sut kamuksi töihin. Toivotan onnea ja menestystä ja selkeyttä siihen lehtisotkuun!

MAIJA:
En ostanut Toroja tuolta kaupasta, sillä juuri ennen kuin löydettiin kauppa, ostin kirjakaupasta Prinsessa Mononoke -kirjan ja Totoro -pinssin, joten oli pakko hillitä shoppailut siltä päivältä. Mutta jokainen tuote kyllä hypisteltiin läpi ja varmasti ollaan menossa takaisin kunhan saan mun japani ID-kortin ja sitä myötä pankkitilin ja sitä myötä RAHAA. hehe. Yritän ottaa kasveista ja kukista kuvia jos ne on mielenkiintoisia, mutta nyt alkaa jo syksy kolkuttamaan ovelle. Terkut kotiin! Opeta mun äippää hieman tutkimaan tätä blogia jotta se tajuisi, missä mennään :)

FANIT:
Kiitos joukoille kannustuksesta!
Te ootte kyllä ihkuja!

JUSSI-VELI:
VAU Zanzibar! Ota kuvia sieltä (jos sulla on kamera), niin voin joskus seurata jalanjälkiäsi ja valloittaa Afrikan! Tsemppiä töihin!