sunnuntai 7. lokakuuta 2007

Koirat vuorella


Sunnuntaina oltiin Tateyama -vuoristossa koirien kanssa sähläämässä. Herättiin Kazumin kanssa kuudelta aamulla (olin juuri saanut unirytmini normaaliksi ja heti piti heräillä aikaisin:), pakattiin kamat ja lähdettiin Peltosille. Peltoset ovat yhtäkuin Mikko ja Junko ja nykyään myös pieni Piko, joka on 3kk vanha shibainu -koiranpentu. Shibainut muistuttavat suomenpystykorvia ja ovat täällä yhtä perinteinen koirarotu kuin suomikset siellä.
Sitten haettiin Junkon kaveri Seiko matkan varrelta ja hänen kaksi koiraansa Tenten ja Kotarou. Matka vuoristoon kesti pari, kolme tuntia ja perillä odotti paljon koiraomistajia koirineen. Kyseessä oli jokavuotinen, en osaa sanoa kuinka perinteikäs, koiratapahtuma, missä tehdään eripituisia vuoristolenkkejä koirien kera, hengaillaan koiraihmisten kanssa ja lopuksi voi osallistua häröily-agilityyn (ei kovin kovatasoiseen) ja muuhun oheistoimintaan. Eli aika hieno reissu koirahullulle ihmiselle. Kiitos vain kovasti Peltosille, että otitte mut mukaan!

Arigatoo gozaimasu Junko for taking me to the dog extravaganza! It was very nice day for me!



Moni tietää varmaan wasabin? Se on sitä vihreää, rankanmakuista töhnää, mitä voi laittaa sushiin ja muuhun japanilaiseen ruokaan. No, tällaisilla plantaaseilla niitä kasvatetaan. Kasvista käytetään sen juuri tahnan valmistukseen.



Kahdeksanvuotias Tenten oli touhukas ja äänekäs tapaus. Sille sai sanoa monesti päivän aikana URUSHAI!! eli olepa hiljaa.

Pikosta tulee isona aikamoinen veijari. Sen näkee jo katseesta :)

Seiko, Junko, Mikko ja koiruudet.

Tämän kaverin häntä ja korvat olivat värjätty.

Tällä herralla ei ollut toista takajalkaa. Hyvin kuitenkin näytti liikkuminen sujuvan rullatuolissa.

Päivän lopuksi jotkut pukivat koiransa hassunnäköisiksi ja sitten mentiin ympyrää ja esiteltiin omaa haukkua.


Samurai-koira oli oma suosikkini, mutta sen sijaan transu-koira voitti kilpailun...

Eli tämä.

Nukuttaaaaaa jo.

4 kommenttia:

bonanza kirjoitti...

Vai että koiria! Jopas nyt jotakin, sullehan näyttää löytyvän sieltä vaikka mitä! ..Ettei vaan tuu Haisulia ikävä?

Jos auttaa niin ainakin sillä viime näkemällä vielä henki pihisi kurkussa :)

Ja tällä saat hintatietoa koirakaupassa:

Shibainu wa ikura desu ka?

Anonyymi kirjoitti...

ihania kuveja! taitaa olla sekarotuisia moni koira siellä, tosi kauniita. aika hullu meininki kyllä, etä niitä puetaan miljooniin pandakuoseihin ja etenkin toi pentujen myynti eläinkaupassa :(((( pistää vihaks.. aARAGGH! onneksi suomessa ei ole niin, mutta ei saisi olla japanissakaan. sillä valkosella pennulla oli vesikippokin nurin, nyyh.

mutta kylläpä on kauniita vuoria ja maisemat varmasti ikimuistoiset. toivottavasti ei tule kuin ihan pieni maanjöristyt, ettei mustekalat valtaa katuja.

sori että en kerennyt toimittaa valokuvaa sulle, yritän pikimiten saada sen tehtyä! oon vaan niin saaamaton. mutta kyllä se sua sitten odottaa, kun tulet takaisin :) terveisin Minna ja Rebel

pain!pain!pain! kirjoitti...

käheetä!
täälläkin on koiria ihan homona. kodittomia murhaajia suurin osa, ainaki kokemusten perusteella.
sellaista shittiä kyl nähnyt täällä noiden koirien suhteen että en kyl tuu koskaan sulle niitä kertomaan ku flippaat kumminkin.
eli älyttömän kamalia juttuja!

Jonna kirjoitti...

ON IKÄVÄ HAISULIA!
Kiva, että kuulemma vielä henki pihisee kurkussa :)

Minna: Joo täällä on vähän eri meno kun Suomessa eläinten myynnin kannalta, mutta sitten esim. jos mennään Chileen missä Tommi majailee, niin siellä vasta osataan potkia koiria päähän! Joten Japanissa on ihan ookoo oltavat jos on koira. Niitä mössötellään ja pössötellään täällä jos kyseessä on joku koirafaniperhe. Mutta kun ei ole yhtään tottunut mihinkään kaltoinkohteluun, niin onhan se tyhmää nähdä juomakippo väärinpäin eläinkaupassa :(

Ei se mittään kun et ehtinyt toimittaa taulua, iloisempi yllätys sitten kun tulen takaisin!

Tommi älä kerro mulle mitään! En halua kuulla. Mua jo kirpaisee jotkut sun kuvat, vaikka ei niissä vielä mitään kauheuksia ole näkynyt, ihan vain yleisesti että koiria on kadulla on tyhmä ajatus :(

Mutta koirat rules! hau.