sunnuntai 21. lokakuuta 2007

Koulun bileet

Meidän koulussa järjestetään joka vuosi hulinat, jossa opiskelijat voivat esitellä ja myydä töitänsä. Tapahtuma oli varsin onnistunut ja lämminhenkinen. Tarjolla oli ruokaa, tanssia, musiikkia, hyvää meininkiä ja ennen kaikkea taidettataidettataidetta!

Tässä on mun tutor Mio 20vee. Mio on paras japanilainen englanninkielen puhuja koko Takaokassa! Hän pieksee kaikki opettajatkin ihan tosta noin, vaikka silmät kiinni ja suu sidottuna. Englantia hän on oppinut puhumaan toki koulussa (mikä ei ole täällä päin lainkaan itsestäänselvyys), mutta hän kuuntelee myös joka päivä tunnin jotain englanninkielistä radiokanavaa. Muutenkin Mio on yleislahjakas kaikessa mitä hän tekee, hän aloitti mm. juuri venäjän kielen opinnot...

Tässä on mun työhuonekaverit Kana (JOO, ihan normaali tytön nimi täälläpäin :) ja Machiko. He myivät kaikenlaista itsetekemää kamaa kuten t-paitoja, kortteja ja pinssejä.

Momoko on mun ja Kazumin naapuri. Sillä oli pieni koju meidän koulun juhlissa missä se myi ilmeisesti kirjekuoria... Huomatkaa mun tekemä kortti roikkuu narulla!


Takami sai koulun bileisiin tyttö-maalauksensa valmiiksi. Takami näyttää todella stereotyyppiseltä feminiinisen sirorakenteiselta japanilaismieheltä.

Yksi makeimpia juttuja koulufestareilla oli tanssiesitys, joka vaikutti hyvinkin perinteikkäältä pukuineen, naksuttimineen ja kuvioineen. Tämä oli kertakaikkisesti hienoin tanssi mitä olen koskaan nähnyt! Missäköhän voi ottaa tanssikursseja....





Tässä on mun koulun sisäpihaa. Bileissä soitti ehkä maailman oudoin yhtye..




Lauantai iltana oltiin syömässä ulkona. Paikalla olivat Kazumi, Mika, Peltosten perhe eli Junko ja Mikko sekä heidän ystävänsä Natsuko ja Taketo.
Tuli taas maistettua ennenmaistamattomia makuja kuten sammakonreittä, mössöä joka paistetaan ison lehden päällä (Taketon kotialueen perinneruokaa), mustekalaa, simpukoita, korealaista pizzaa (näytti ihan meidän nokkoslätyiltä) ja ties mitä kaikkea. Japanissa kun mennään kavereiden kanssa syömään, tarjoilija tuo pöytään erinäisen määrän ruoka-annoksia, mistä jokainen voi mielensä mukaan napata omalle lautaselleen mitä haluaa. Elikä kukaan ei tilaa omaa annosta vaan kaikki jaetaan kimpassa. Laskukin.

Taketon kulinaristiset kokemukset.

Ei kommentteja: