torstai 15. toukokuuta 2008

Okinawan kalaseikkailu


Okinawan pääsaari on nyt nähty.
Ja ihan elämäni kunnossa ollaan, vaikka joku salainen meriolonkero polttikin reidestä, aurinko niskasta ja rakkaus rinnasta.


Okinawa tarkoittaa ”köyttä avoimessa meressä”, mikä on varsin osuva nimi tälle pitkälle saarirykelmälle joka koostuu neljästäkymmenestäyhdestä asutetusta ja kuudestatoista asumattomasta saaresta Japanin pääsaarten ja Taiwanin välissä. Okinawa on ainut paikka Japanissa missä voi nauttia trooppisesta ilmastosta, minkä vuoksi siellä lamppaakin paljon japanilaisia lomalaisia, ulkkarituristien ollessa siellä suhteellisen vieras näky.
Mutta jenkkisotilaita siellä kyllä on. Toisen maailmansodan sähläilyjen takia, saarelta löytyy paljon amerikkalaisia sotilastukikohtia. Tämä näkyy etenkin Nahan, eli Okinawan pääkaupungin, katukuvassa aika selkeästi. Kaduilta löytyy paljon liikkeitä jotka myyvät vanhaa sotarompetta, jenkkeihin vetoavia hamppariravintoloita ja vaateliikkeitä piisaa ja aina silloin tällöin voi taivaalta bongailla suihkarin. Illan hämärtyessä vastaan voi hoiperella sotilaspoika pienessä tuiterissa. Ja ainiin, telkkarista voi katsella ”military chanelia”, mikä pyörittää parhaita amerikkalaissarjoja Simpsoneista Craig Ferguson Late Night:iin (Craig on muuten ihan paras tyyppi!) jne. Ohjelmien välissä näytetään sotilaille suunnattua aivotonta mainontaa, joista välittyvät viestit ovat aika rankkoja: ”Dont step out from the crowd or you can be the next target of a terrorist attack....” yep.... hmmm.. Niinkö se menikin...



Okinawalta löytyy jättimäinen akvaario: Okinawa Churaumi Aquarium. Jos jonnekin kannattaa Okinawan pääsaarella mennä, niin sinne sitten. Ihmeellisin juttu siellä on maailman suurimpien kalojen eli valashaiden sekä jättirauskujen onnistunut pitäminen vankeudessa. Valashait ovat ainakin kahdeksan metrisiä, joten mestankin pitää olla sen mukainen. Haiden tankki onkin valtava ja sitä kehystää muikean paksu 60 sentin lasi. Härregyyd sanoi mummi sen nähtyään. Systeemi toimii hienosti, sillä 300 metrin päässä paikasta on meri mistä pumpata freesiä vettä tankkiin.


Olin itsekin ihan että WHAT! ison altaan nähtyäni. Ihan kuin olisin polskutellut meressä, ilman että olisi pitänyt kastua.

Herra pallokalalle syötettiin vasurista hiipivä kalmari välipalaksi.

Päästiin isojen altaiden päälle katselemaan miten homma toimii käytännössä. Henkilökunta piti huolen siitä, ettei hölmöt turistit pääse heittelemään kameroita tai muuta sälää altaaseen. Itse unelmoin näkeväni jonkun hyppäävään tankkiin...Mitäköhän siitä olisi seurannut?

ja tässä pari parhaimmisto-videota, olkaapa hyvät!

Läski kala ja puutarha-ankeriaat.
(Tässä olisi ainesta myös lastenkirjan nimeksi vai mitä? :)


Aika kliimaksiton video, mutta muhun noi madot vetoavat kovasti! Niiden nimi on tosiaan Garden Eel, eli puutarha-ankerias. En ole ikuna kuullutkaan moisista, että oli jo aikakin! Huvittavia tyyppejä, jotka vain heiluvat koloissaan ja syövät mitä suuhun sattuu menemään. Japaniksi nämä tyypit ovat lempinimeltään Nyoro nyoroja eli hattivatteja. :)

Valashain syöttö


Valashai pistää ruoan lisäksi suuhunsa gallonittain vettä. Ihmisiä oli aika mukavasti liikkeellä syötön aikaan, vai? :)


Jep, siinä oli se akvaarioelämys. Lisää postauksia luvassa taas kohta. Oltiin ihan oikeassa meressäkin uimassa vedenalaisen kameran kanssa, joten vartokaapahan vain!


6 kommenttia:

bonanza kirjoitti...

Wohoo Okinawalle siis!

Kiva kun tuli vihdoin tätä kaivattua päivitystä. Saa tän suomen arjen tuntumaan edes hiukkasen verran mielenkiintoisemmalta. :)

bonanza kirjoitti...

NIIN JA KIITOS KORTISTA!

ORE DEBUSEN!

Ephief kirjoitti...

Kun itse kävin kyseisessä akvaariossa, oli siellä meneillään altaiden pesu. Tuossa videon alussa näkyy vasemmalla kaksi sukelluspuvuissa olevaa tyyppiä, eivätkä altaan asukkaat ole moksiskaan...

http://www.youtube.com/watch?v=GibpprVpYb0

mariannesisko kirjoitti...

fisumaa! tahtoo nähdä lisää kuviiiii :}

~Petra~ kirjoitti...

Mää tuun sinne ^^) Onpas jöötejä olioita.
Tääl tuli just TV:st juttuu et on jotku Oai tai vastaavat perinnefestarit jossain siellä Jaappanin maalla. Meetkö :P ?

Jonna kirjoitti...

Kiitän makeesta videosta ephief!
Petra: täällä on koko ajan jotain perinnefestareita tiedossa, enkä ole kuullut Oai:sta joten en kai ole menossa :)
Muben toive kävi jo toteen ja Laurille: ollos hyvä!

:)