keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Avaruusolut


Olenko jo maininnut, että japanilaiset ovat outoa kansaa?

(No eivät he sen oudompia ole kuin suomalaisetkaan, riippuu vain mihin on tottunut.)

Luin tänään uutisista, että japanilainen Sapporo Holdings -panimo on tekemässä ensimmäisen avaruusoluen. Se valmistetaan ohralajikkeesta, joka on viettänyt avaruudessa viisi kuukautta.

Tätä herkkua pitäisi saada kaupoista marrraskuuhun mennessä.

Ai, että miksikö he näin tekivät?

NO onhan se nyt ihan pirun jännää hörppiä juomaa, jonka raaka-aineet ovat kelluneet suuressa tuntemattomassa! Tuleekohan avaruusoluen juotuaan entistäkin painovoimattomampi olo kuin normaali-bissen jälkeen.. Alkaakohan ajattelemaan avaruutta ja maailmakaikkeutta, Tähtiä, galakseja eli tähtijärjestelmiä, joita on avaruudessa miljoonia ja jokaisessa galaksissa leijuvia miljoonia aurinkoja, ja niitä kiertäviä planeettoja ja planeettoja kiertäviä kuita.. Ja ehkä myös mieleen putkahtaa kysymys: olemmekohan sittenkään yksin täällä, vai onkohan jossain lähellä tai kenties valovuosien päässä joku minunkaltaiseni joka hörppii omaa avaruusoluttaan, katselee tähtiin ja kyselee itseltään näitä samoja kysymyksiä.

Ehkä yhdymme enemmän Linnunrataamme, jos saamme mahaamme ohraa, joka on nähnyt maapallomme eri perpektiivistä. Ehkä japanilaisetkaan eivät ole niin outoa kansaa ollenkaan, ehkä he ovat nyt jonkin suuren ja tärkeän kysymyksen ytimessä. Keitä me olemme ja miksi me olemme täällä. Kilistäkäämme maljat ja pohtikaamme tätä.

Kampai!

"Minuun ainakin tämä mallas tekee lähtemättömän vaikutuksen. Tulee tunne, että olen enemmän osa tätä systeemiä, jota maailmankaikkeudeksi kutsutaan."


( Oikeasti ohra rahdattiin ISS-asemalle tiedeprojektin vuoksi. Hankkeessa oli määrä selvittää, miten ruoka säilyy tulevaisuuden pitkillä avaruuslennoilla. )

2 kommenttia:

bonanza kirjoitti...

Mahtia! Kyl mulle ainakin just nyt maistuis pullollinen..

~Petra~ kirjoitti...

Haha, jo toinen kerta tänään kun sanon että jo on aikoihin eletty. SpaceBisse!

Hyvää näyttelyä, kiitos kutsusta! Jos olen siihen mennessä saanut teleportin valmiiksi tai nainut miljonäärin, tulen paikalle!

CU sooooon :D