maanantai 5. marraskuuta 2007

Bucchinilla

Konnichiwá Suomi! Hengissä ollaan edelleenkin! Vielä tarkenee ilman takkia (useimmiten) ja japanin kieli alkaa pikku hiljaa kuulostamaan muultakin kuin mutinalta.

Kazumilla ja Yukarilla on parhaillaan käynnissä Suomi-näyttely, jossa he esittelevät Suomessa tekemiään juttuja, ja Suomea yleensäkin, kansalle. Kazumi on ollut tosi kiireinen tämän projektin kanssa, joten nyt se voi VÄHÄN relata kun näyttely on VIHDOINKIN kasassa. (Vitsi olen odottanut tätä hetkeä! Kazu on äheltänyt ja pakertanut kotona jo ihan tarpeeksi.) Mutta nyt sen pitää alkaa tekemään lopputyötä ja se tarkoittaa, että koulussa ollaan ilta kymmeneen asti ja homma jatkuu sen jälkeen kotona. Se on kyllä ihan normaalia täällä Japanissa. Joskus tuntuu, että ihmiset asuvat koulussa! Tulevat aamulla ysiltä ja lähtevät illalla kympiltä ...

Tässä se näyttely nyt sitten on.

Ja tässä on mun mininäyttely: melkein valmis panda-taulu ja japanilaiset pigmentit.

Sitten on vuorossa pakolliset kotipitäjä -kuvat..

Asun täällä!

Lupasin mennä Bucchinille tänä viikonloppuna maistelemaan japanilaista luumuviinaa (umeshu) ja pitihän mun sitten maistatuttaa myös Salmiakki Koskenkorvaa vieraille. Tässä on Mochiko ennen kuolettavaa kulausta.

Linda oli tosi epävarma koko hommasta..

Mutta Bucchin, vanha kuoma, osasi nauttia jopa salmiakkikossusta! Se oli ihan innoissaan. Ja tunne oli molemminpuolinen kun pääsin maistelemaan luumuviinaa suoraan Bucchinin purkeista. Hän on käyttänyt niitä viisi kuukautta ja kuudennella kuukaudella tuote on kuulemma parhaimmillaan. Jee, tosi hyvää. Bucchin rulettaa!

Jotkut japanilaiset osaavat nauttia alkoholista, mutta monille se ei sovi ollenkaan. He menevät siitä ihan sekaisin! Kaduilta voi ostaa alkoholia masiinoista: mitenköhän alle 18-vuotiaat pystyvät pitämään näppinsä erossa niistä.. Suomessa tällainen ei toimisi, ei sitten millään!

Ja jottei menisi ihan viinanmaisteluksi koko systeemi, niin loppuun tulee biitsi-kuvia. Oltiin Hitomin kanssa sunnuntaina katsomassa auringonlasku ja keräämässä simpukoita.



8 kommenttia:

bonanza kirjoitti...

Hyvä tilannepäivitys!

Mites toi luumuviina.. oliko oikeesti jeppiskamaa? Mietin vaan kun Slivovicesta ei koskaan oo saanu mitään positiivisia viboja :S

Entä tuleeko Jonnalta Japani-näyttely kunhan Suomeen pääsee? Kas siinä kysymys!

Jonna kirjoitti...

IHANAA lauri kun sä aina kommentoit, kirjoitan tätä blogia ensisijaisesti sulle! :)
Luumuviina oli todella hyvää! Pitää kysyä sen nimi, koska en muista ollenkaan! Se on tosi makeaa, ja talvella sen voi lämmittää ja juoda shotteina, eli just jees.

Ja näyttely varmasti tulee, mutta minkälainen näyttely? Sitä en osaa YHTÄÄN ennustaa :)

bonanza kirjoitti...

No mutta tää onkin ihan huippusuperhyvä blogi! :D

Jonna kirjoitti...

UMESHU! on sen viinan nimi (Ume=luumu Shu=viina)

Arigató Gozaimasu Lauri-san!

Anonyymi kirjoitti...

Terve vaan,

Taalla ei tarvi paljon viinaa maistella missaan muodossa, kun ei sita ole. Vaikka valilla se olisi enemman, kuin suotavaa, no onneksi lamminta olutta on saatavilla.

Toimistolla viela tama viikko ja sitten retkeilemaan loppuvuodeksi tyomaalle.

22 paiva Joulukuuta lennan Suomeen sivistyksen pariin ja tottakai odottamaan joulupukkia.

Jussi Veli

mariannesisko kirjoitti...

Namaste intiasta!! en o omaa bglogii vielakaan paivittany mut oon niin innoissani lukemassa aina sun juttuja!! hauskoja tyttojen meininkeja teilla siella ja feikki uimaallas. ja etko muka o syony soijajaateloa ennen? saa sita suomestakin... pait ei se nyt varmaan ihan saman makusta oo :D meika Goalla makoilee ja oon liian ruskea mielestani, paa-asia et ollaan outinkaa terveita ja syyaan kaikkee hyvaa. tsuibe! ps. taal intiass aon kylla hai sui joka paikassa...

bonanza kirjoitti...

suomalainen soija-jäätelö... toivottavasti et, Jonskubonsku, oo maistanu... :Q

pain!pain!pain! kirjoitti...

hehe, kossua kossua!
hyvä jonna. hyvä meininki.
ootko sakea lipitellyt? maistuuko?

mä olen nyt tehnyt pe, la ja su kouluduunia 10h päivä. rupeaa jo pikkuhiljaa vituttamaan tämä työn määrä. tai no en mä tiedä. on tässä oma ihana puolensa, mutta rupeaa jo löpö loppumaan koneesta. onneksi on aina välillä viikonloppuja milloin täyttyy nuo ihanaiset akut. ja perjantaina näin chemical brothersin livenä! huisia paskaa, sanoisin.

koonitsivaaa bitchhessss