maanantai 21. tammikuuta 2008

Takaisin lumilaudan päällä!

Joskus pienenä, ja vähän isompanakin, tyttönä sitä tuli lumilautailtua varsin ahkerastikin. Kun sitten muutin Australiaan viitisen vuotta sitten, myin samalla lumilautani (tarvitsin rahaa!) ja siihen paikkaan loppui sitten lautailu. Mutta NYT olen sytyttänyt vanhan kipinän taas liekkeihin...

..HAHAA! Kävin valloittamassa Japanin vuoret viime lauantaina!

Uusi poikaystäväni? EI HUOLTA PEKKA! Joshua on suurin homppeli maan päällä! :)

Lähdettiin Joshuan, Maxin ja Ryuichin kanssa lumilautailemaan Tateyama -vuoriston kauneuteen ja sillä matkalla kadotin sydämeni jonnekin lumisten huippujen syövereihin: lumilautailu on lähes parasta mitä täällä Japanissa voi talvella tehdä!
Aluksi jännitti kauheasti, että mitenköhän tässä käy, kun en ole niin pitkään aikaan laskenut.. Turhaan murehdin, sillä yllättäen taitoni olivat lähes samat kuin mitä ne olivat kun viimeksi lautailin! YLLÄRI!
Jos on siis kerran oppinut lautailemaan, taidot eivät niin helpolla unohdu. Tämä kaikille tiedoksi jotka ovat lopettaneet lautailun jo jonkin aikaa sitten ja epäröivät uskaltaisikohan sitä vielä joskus mennä kokeilemaan. Kyllä uskaltaisi!

Hissikyyti huipulle kesti iloisesti 10min. Lasku alas oli pitkä ja pehmeä. Ei ole kyllä ikävä Talmaa, ei. Seuraavaksi suunnitelmissa on vuokrata oma lumilauta täksi kaudeksi, jota on muuten vielä hyvin jäljellä, ja käydä lautailemassa ainakin joka viikonloppu ja kohta loman alkaessa vaikka joka päivä! Pitää vain ottaa selvää, että miten vuorille pääsee ilman autokyytiä, sillä autoilevat kaverini eivät vietä kahden kuukauden lomaa kohta, toisin kuin minä siis. Pitää selviytyä kohta yksin huipuille.

Täytyy muuten myöntää, ettei mulla ole varmaan koskaan ollut tällaisia lihaskipuja ennen! Hyvänä vinkkinä muillekin jotka aikovat lautailemaan pitkän tauon jälkeen: muistakaa venytellä! Ja on myös hyvä aloittaa iisisti, eikä silleen seitsemän tuntia putkeen ja täysillä pöpelikköön. (Tosin olihan se sen arvoista.. :)

Päivän hissilippu maksaa 4000 yeniä (25 euroa) ja laudan vuokraus oli 3000 yeniä (päivä). Jos vuokraan oman laudan koko kaudeksi sen voi saada jollain 60 eurolla, mikä on varsin kohtuullinen hinta. Katsotaan jos vaikka ostaisin myös kausilipun jonnekin hiihtokeskukseen jos oikeasti luulen, että pääsisin usein laskemaan. Kahtotaan.
Jos joku haluaa tulla mun kanssa lautailemaan kahdeksi kuukaudeksi Tateyamalle, se olisi mukavaa.

Ryuichilla on auto ja se voi heittää meitä aina viikonloppuisin mäkeen! Tervetuloa siis!

1 kommentti:

Minna K kirjoitti...

vautsi mitkä vuoret! mäkin yritin joskus lautailla, mutta osaisn kääntyä vain toiseen suuntaan.
aika useinkin löysin itseni jostain pöheiköstä.

mulla on täällä pissaava ja kakkaava tyttökoira kotihoidos, melkein ulkosiisti tapaus, jee!! ;D

kiitti kommentistä Rebelin blogissa, kyl mäkin käyn täällä aina lukemassa, vaik en kommentoiskaan :)