lauantai 29. syyskuuta 2007

Baibai Tokyo, hellou Takaoka!

No niin kaverit, Tokyo on nyt toistaiseksi taaksejäänyttä elämää. Sinne pitää mennä ison rahapussin kanssa (jos haluaa shoppailla, liikkua kaupungiosasta toiseen ja biletttää) ja aikaa pitää olla, että jotain ehtii nähdäkin. Tokiossa voi kyllä elää halvallakin (hostelli maksaa halvimmillaan 2000 yeniä=13 euroa ja ruokaa löytää kyllä halvalla), mutta siellä on niin paljon ihanaa ostettavaa! Erikoisia vaatteita ja krääsää, mitä ei Euroopasta löydä, joten parempi olla hieman matkakassaa mukana, ettei ala harmittamaan.

Kazumi tuli hakemaan mua aamulla hostellilta ja lähdettiin katsastamaan Roppongia ja Asakusaa. Kazumi on ollut vaihto-oppilaana Lahden Muotoiluinstituutissa, mistä bongasin tytön.

Koolein juttu kenties eilisestä oli SUMON kohtaaminen! Oltiin Asakusan Sensoji temppelissä, jossa kyseinen sumopainija oli käynyt visiitillä ja ihmiset halusivat ottaa julkkiksesta kuvia. Yllättäen jengiä tuli lisää ja lisää, eikä raukka päässyt lähtemään mihinkään. Hehe, mun onni, sain hienon kuvan!

KAZUMI! Eilen satoi vettä ja oli vilu. Perjantaina oli hellekelit.
Aikamoista säänvaihtelua, kuuluu kuulemma syksyyn.
(Kuva Roppongin pilvenpiirtäjä -alueelta.)

Sensoji temppelissä oli savuava pytty, josta paikalliset huiskuttivat savua naamaansa uskoen tulevansa näin kauniiksi ja hehkeiksi.

Tokyon kaupat ovat värikkäitä eikä pakkauksista tiedä aina niiden sisältöä.

Pehmoautomaatti vailla vertaa.

Uenon kaupunginosasta löytyy rämettä ja pilvenpiirtäjää (vaiko kerrostaloa) vierekkäin.

Tsukijishijoon kalatorin vieressä on perinteikäs Hama-rikyu -puutarha väkkyräpuineen ja siltoineen. Vastakohtien maassa kuvaan kuuluu perinteisen rinnalle uusi ja moderni.

Samainen puutarha.

---------------------------------------------------------------------------------------------------


SITTEN koira-asioihin. Roppongissa törmäsin koiria myyvään liikkeeseen ja sydämessä kuohahti ikävästi. Oli jotenkin surkeaa katsella avuttomia pentuja pienissä kopeissaan ihmisten töllisteltävänä. Vaikuttivat liian pieniltä olemaan jo erossa emoistaan, tai sitten vain vaikuttivat olevan väärässä paikassa siellä ikkunassa. Jotkut koirat taas olivat jo aika isoja, eikä niillä ollut tilaa liikkua yksiöissään. Vaikuttivat stressaantuneilta. Sitten siellä oli yksi ihan Ramseksen näköinen kaveri ja tuli kauhea ikävä. Hyvä, etten ostanut ja pistänyt kassiini!

Tästä lähtisi koira n. 820 eurolla matkaan.
HUOM. se on alennuksessa...

Antakaa sakea.




---------------------------------------------------------------------------------------------------


Illalla oltiin Kazumin entisten opiskelukavereiden ja parin opettajan kanssa tyypillisessä japanilaisessa ravintolassa, missä piti istua tyynyllä ja kypsentää itse oma ruokansa. Mielenkiintoinen ilta kaikenkaikkiaan. Kukaan ei osannut puhua englantia (paitsi toki Kazumi) joten kommunikointi oli pitkälti kiinni elekieleilystä.



Bad quality video number one:

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hei.
i see, you're in good hands in the far east..
pidä hauskaa!
*dave.

bonanza kirjoitti...

Joo noi lemmikkikaupat ei oo kyl mikään sydäntälämmittävä näky tuolla -- tai ei ainakaan ne mihin ite törmäsin eikä kuvien perusteella toi tännekään päätynyt.

3/3 kauppaa njet harasoo -- aika iso prosentti vaikka otanta onkin pieni.

Ylipäänsä aasialaisen maailmankuvan mukaan eläimet näyttäis olevan vähän alemmassa kastissa ku täällä länsimaisessa sivistyksessä. Whale is very good! You get man power! Very big penis!

HOJOOO!!!!

mariannesisko kirjoitti...

hai sui! herranjestas noita kaloja ja koiria ja kazumeja. Sä suollat kuvia kyl niin paljo et heti ku kerkeen mun porukoille mainostaa et kattokaa mitä jonna syö japanissa ni onki tullu lisää kuvii ja pitää scrollailla ja ne ei löydä, mut se onkin vanhusten ongelma! mut kyl sit lopulta naurettiin äitinkaa tolle sumokuvalle, hihii! pusuja

Jonna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Jonna kirjoitti...

(OHO! sekoilin jotain kommentoinnin kanssa)



Kellari-Taavetti:
I´m in very good hands in here. People are so nice and friendly but the only problem is that almost nobody speaks English... Speaking of that, I try to translate some of my stuff here in English so everybody could understand.
Mutta sinähän ymmärrät hyvin suomeakin:)
Pidän hauskaa, pidä sinäkin!

Lauri-san:
Joo, eläimet ovat vähän alempaa kastia, vähän niin kuin naisetkin täällä. Mutta kyllä niistä halinallekoirista sitten pidetään hyvää huolta ja Sniflereille ostetaan vaatetta ja tossua..hmm vai onko sekin rääkkäystä :) No, joka tapauksessa: koirista kyllä tykätäään täällä, ainut ongelma on se tapa, millä niitä myydään. HANKKIKAA KENNELEITÄ PRKL!

Mube:
Täällä on tosi paljon kuvattavaa ja tuntuu, että mulla on velvollisuus näyttää mitä täällä tapahtuu kun on kerta blogigin:) Keep on scrolling mummit ja mammat!
Terveiset sulle ja perheelle!

Teemu Erämaa kirjoitti...

Konizhiwaa onnanoko Kawaii! Hajoshiko toyotashi vaiko kokosukunai!

Really cool blog, but where's the poem and the ambasssatardo? We're in the other country of the politeness and good manners here in London, checking with awe and joyful smiles your blog. Keep it going, looks like Matkaopas never keeps stopping after all! More bad quality videos and Madqualityventures!

Avi & Teemu

Anonyymi kirjoitti...

Amiable post and this enter helped me alot in my college assignement. Thank you seeking your information.