sunnuntai 16. joulukuuta 2007

Snow madness in Toga

LUNTA! Kyllä näette oikein, auton päällä on PALJON lunta. Mika Lehto nappasi mut lauantaina vuoristokyläänsä Togaan, jonne ajaa Takaokasta noin tunnissa. Miten lähellä se onkaan ja miten erilainen maailma siellä odottikaan! Vaikka olin kuullut, että odotettavissa tosiaan oli lunta, aivot eivät voineet tajuta sitä kun lähdettiin vielä syksyiseltä näyttävästä Takaokasta liikkeelle. Togassa asuu n. 800 ihmistä ja paikassa on oma hulppea hiihtokeskuksensa, jonne aion ehdottomasti mennä pian lumilautailemaan. Ja kuka tietää, ehkä karkaan sinne töihinkin joku päivä! Illan suunnitelmissa oli mennä paikallisen seurapiiri-sankarin herra Kawasakin idylliseen vuoristotaloon syömään ja juomaan. Sounded like a killer plan to me.

Kawasakin talo oli ihana: iso, lämmin, kotoisa, japanilainen ja kauniin metsän vieressä. Ja siellä oli kaiken lisäksi vielä koiria ja kissojakin! Herra järjestää usein kotonaan isoja bileitä, missä hän kokkailee ja viihdyttää vieraitaan soittamalla saksofonia, pianoa tai milloin mitäkin. Tällä kertaa paikalla oli kokonainen "bändi": erilaisten instrumenttejen soittajaa riitti pilvin pimein eli saimme nauttia myös live-musiikista. Jossain vaiheessa iltaa minäkin innostuin soittamaan rakkainta instrumenttiani, eli suutani, ja siitähän ei meinannut tullut loppua. Sitä tuli sitten laulettua ties mitä biisejä No woman no cry:sta Yesterday:hin..
Anteeksi vain kaikki paikalla olijat, Japani saa mut laulamaan.

Tuli otettua aika huonoja kuvia yleisfiiliksestä, mutta tästä voi saada jonkinlaisen käsityksen millaista kämpässä oli. Juomaa ja ruokaa riitti (kuten Japanissa AINA) ja paikalla oli hyvä sekoitus erilaista sakkia. Meidän istuessa iltaa lämpimän takkatulen lepattaessa nurkassa, ulkona riehui lumimyräkkä. Tuli tosi jouluinen olo ekaa kertaa täällä.




En ole ollut täällä kauhean paljon tekemisissä ulkomaalaisten kanssa, mutta pikku hiljaa alan törmäämään Toyama-alueelle eksyneisiin ulkkareihin. Monet ovat enkun opettajia, kuten tämäkin herra "Hu". Hän on irlantilainen, joka oli illan aluksi tosi hiljainen, mutta jossain vaiheessa sillä niksahti päässä ja se alkoi esittämään puolisokeaa merirosvoa, joka puhui hemmetin vakuuttavalla merirosvo-irkku-murteella. Se oli todella hauskaa, mutta myös todella outoa..

Tim on Uusi-seelantilainen opettaja...

..joka eksyi lumeen, eikä häntä koskaan löydetty.
(No löydettiin me se myöhemmin.)
Mutta oikeasti Togassa voi helposti eksyä jonnekin lumiseen metikköön, joten siellä ei parane lähteä seikkailemaan, etenkään huppelissa.




Kun aamu valkeni, niin valkenivat myös maisemat. Kirei desu ne!
Toga on parhautta mitä en oikein voi vielä edes kunnolla käsittää.

4 kommenttia:

bonanza kirjoitti...

No ohhoh kun näyttää hyvältä!! Täällä Etelä-Suomessa lunta 0 cm. :(

mariannesisko kirjoitti...

voi ei mä en o vielä nähnyt lunta eikä o tiedossa suomeen jouluksikaan joten onnea sulle!

muutenkin näyttää ja kuulostaa aika kivalta japanilaiset iltamenot, ruokaa ja musaa mikäs sen viihdyttävämpää! ite oon ihan rikki kun on niin tylsä japitkä työmatka ja pimeää ja väsyttää kokoajan. tänään kaiken kukkuraksi joku äijä vemputti itteään kun tulin töistä kävelin metsätietä Malminkartanossa ja en tiedä mikä itsensäpaljastaja oli vai yrittikö raiskata mutta juoksin lujaa karkuun. kuinka inhottavaa! huuteli vielä perään. pelottavaa, kuinka nyt uskallan lähteä töistä iltavuoron jälkeen? huokaus.

~Petra~ kirjoitti...

Hyvää Joulua Jonnaaa! Lunta :)
Yritän soittaa sulle erilaisin numeroyhdistelmin mutta en koskaan pystynyt siihen :S

Minna K kirjoitti...

tosi kauniita maisemia taas, voisinpa vaikka pyörtyä noissa maisemissa tollaisen Timin syliin tai irkkumerirosvon. ja iiiiiihaaaaana koira ja boheemin intellektuellin oloiset bileet :)